Hoe kan je ecologisch tuineren? Lukt dat wel zonder te sproeien of kunstmeststof? Hoe maak ik een teeltplan? Wanneer zaai ik wat? Waar haal ik mijn plant- en zaaigoed? Hoeveel tijd moet ik daar wel niet aan spenderen?

Tuinieren zit in de lift. Toch ontbreekt het ons vaak aan voldoende kennis om op een goeie manier groenten te kweken.

Theorie en praktijk gaan hand in hand mee met het ritme van de seizoen. Herfst en winter zijn de ideale periode om kennis op te doen en het nieuwe seizoen voor te bereiden. Het voorjaar leent zich eerder om praktijkervaring op te doen. Bekijk het aanbod aan lezingen en praktijkgerichte sessies.

Stroop uw mouwen op en ga mee aan de slag in een praktische workshop of boek gewoon een interessante lezing over ecologisch tuinieren.

Workshops

De sneukeltuin

Aarbeien, frambozen, aalbessen, bramen, jostabessen, blauwe bosbessen, kiwibessen, ...Het assortiment aan kleinfruit is heel erg uitgebreid en vooral heel erg lekker.

LEES MEER

'Natuur'rijke tuin

Een siertuin is meer dan wat gazon, een haagje en enkele bloemen. In een arbeidsarme siertuin probeer je vooral de natuur na te bootsen. Met kleine ingrepen en snoeibeurten is je tuin er vooral om te genieten.

 

LEES MEER

Eco-moestuin-team

Klinkt “biologisch moestuinieren” jou een moeilijke opgave? Je wilt wel, maar je weet niet goed hoe eraan te beginnen? Dan is een eco-moestuin-team misschien iets voor jou!

LEES MEER