Ik ben Koen Heughebaert, vader van Jonas, Liesl, Wannes en Jade en gehuwd met Mieke Terriere. Mijn oudste dochter zegt vaak dat ik niet groen ben maar donkergroen. Zij kan het weten. Veel mensen kenden mij vroeger mij als Koen ZonneWinDT. Ongeveer 15 jaar geleden stond ik mee aan de wieg van deze vzw. Vandaag is ZonneWinDT (ondertussen BAS) een begrip geworden in de wereld van duurzaam bouwen. De Groene Hemel is mijn nieuwe geesteskind. Met dit nieuwe initiatief keren we wat terug naar een oude liefde : koken en tuinieren. Vrij lang geleden serveerde ik al veggie voor een groepje KVLV-vrouwen. Ik werd toen net niet buitengegooid.

Een deel van mijn inspiratie haalde ik uit het boek 'Welvaart zonder groei' van Tim Jackson. Daarin gebruikt hij de term 'assepoestereconomie'. Deze vorm van economie draagt amper bij tot ons BNP maar geeft mij wel een goed gevoel, een gevoel van onafhankelijkheid. Je eigen ding doen en er deels kunnen van leven. Wie oog heeft voor detail ontdekt het muiltje van assepoester in mijn logo.

Via lezingen en workshops over voeding, ecologisch tuinieren en natuurbeleving vertel ik mijn verhaal en kijk op de wereld van morgen. Zin om te proeven ...

Hoofd

We leven in een vrij complexe wereld en er komen heel wat uitdagingen op ons af. Vaak is een gebrek aan kennis ook oorzaak van onbegrip en onverschilligheid.

Hart

Kennis zorgt ervaar dat we de zaken beter gaan begrijpen en misschien ook waarderen. Ontwikkelen van nieuwe waarden zijn de sleutels voor een betere toekomst.

Handen

Met de handen in je haar creëer je geen oplossingen. Kennis en waarden moeten leiden tot actie. Actie zet mensen letterlijk in beweging. Samen bouwen aan morgen, doe je liefst al vandaag. En bouwen doe je niet zonder je handen vuil te maken.