Flierefluiter, compostwroeter, boekoeks-speurneus,... Gezellige, ouderwetse natuurmomenten voor jong geweld. Grabbel gerust in dit aanbod.

Er is voor elk wat wils : voor kinderen, voor (groot)ouders en kinderen, in groep, individueel, ...

 

Workshops

Mini moestuin zoekt groene vingers

We toveren een houten kistje om tot een mini-moestuin. Met restjes verf versieren we onze mini-moestuin. Nog wat aarde, plantjes en wat zaadjes en onze mini-tuin is klaar. Met wat geduld, af en toe wat water en vooral veel zon kan mama straks een fris slaatje bereiden met jouw zelf gekweekte groentjes. Dat wordt smullen.

LEES MEER

Tuinvent om van te snoepen

Met een oude (jeans)broek, een oud hemd, wat stokken, stro en een bloempot gaan we aan de slag. We knutselen een aantrekkelijke tuinvent in elkaar. Zijn hoofd wordt een versierde bloempot met nog wat lekkere kruiden. Geef deze vent om van te snoepen maar een mooie plaats in je tuin.

LEES MEER

Voederhuisje

Vogels hebben het in de winter niet altijd even makkelijk om eten te vinden. Met wat planken, spijkers, een hamer en een stuk waterkering bouwen we voor hen een zwevend voederhuis. 

LEES MEER

Gespleten kruk

Een leuke uitdaging voor toekomstige bosbouwers. Dit krukje krijgt zeker een plaats in huis of onder een overdekt buitenterrras.

LEES MEER

De eenzame knikkerkoning

Knikkerkoning Carambole III ziet het niet meer zitten. Zijn onderdanen zijn verslaafd aan hun I-pad, GSM, gameconsole, ... Hij wordt bijna tuureluut van die elektronische geluiden. Niemand speelt nog buiten… Tot hij een fantastisch idee krijgt : ...


 

LEES MEER

Feest in de tuin

De boeboeks zijn beestachtige mensjes of mensachtige beestjes. Samen met deze natuurminnende wezens beleef je leuke namiddag. 

LEES MEER

Aardige muren

Natuurlijke bouwmaterialen bieden heel wat mogelijkheden. Bij gebruik in de woning zorgen ze voor een gezonder binnenklimaat. Die materialen zijn ideaal om met kinderen te experimenteren. Jong geleerd, ...

LEES MEER